“Manapság elterjedt az a hír, hogy nagyon sok angyal vállal embersorsot. 

Magukra veszik az emberi életet (…) Nem tudod, ki a gyereked, a barátod, vagy az idegen, akivel éppen összehozott a sorsod.

Lehet, hogy angyal.

Ahonnan egy álruhás angyalt tévedhetetlenül föl tudsz ismerni, az nem a jósága, nem a bölcsessége, nem is a csodatévő hatalma.

Az igazi angyalt a kedélyéről lehet megismerni. Lényéből szüntelenül árad valami megmagyarázhatatlan derű.”

 

– Hát szia! Hogy vagy? Jól? Akkor jól van. Minden a legnagyobb rendben.

És a család? Nagyon jó!

Látod, így kell hozzáállni a dolgokhoz! Csak pozitívan szabad gondolkodni. A rosszat fel kell írni egy papírra és elégetni.

Élni kell, nem emészteni magad!

Persze, én is jól vagyok. Mit csináltam? Hát a kis családommal töltöttem a hétvégét. Sütöttem-főztem rájuk, ahogy kell. És foglalkoztam a kisfiammal. Igen, tudatosan nevelem. Vannak nagyon jó könyveim is ezzel kapcsolatban.

Na látod, ebben igazad van: egy fiú vagy olyan lesz, mint az apja, vagy az ellenkezője. De homlokegyenest! Persze, hogy azt szeretném, hogy olyan legyen, mint az édesapja!

És mit csinálok, ha hazamegyek? Hát kitakarítom az éléskamrát. Nem, nem pihenek. Hogy nem vagyok normális? Hát dehogy nem!  te beszélsz hülyeségeket! Én csak szeretem a rendet.

És egyébként mi újság? Mesélj valamit! Ó, ne már! Most csak szívatsz, ugye? Ó, ne csináld már! Ilyen nincs! Te szívatsz engem, érzem!

De figyelj már! te ezt most komolyan gondolod? És mégis mit értesz ez alatt?

Igen, értem.

Na, mondd el még egyszer, mert ez egy kicsit sok volt elsőre. Várjál, ezt fel kell fognom! Ne már! És ez tényleg igaz? Menjél már!

Most miért nem ismételed meg? Hallod? Hát olyan vagy! Most miért nem mondod el még egyszer? Várj egy kicsit! Most mondjad!

Egyébként van valaki, aki még nem tudja, mit kell pontosan csinálni?

Na, te menjél innen!

Látod? Én látom rajtad, hogy nem látod…

Persze, hogy szeretem. Ha nem szeretném, nem csinálnám. Az embernek azt kell tennie, ami jó. Így van.  Csak pozitívan!

Figyelj csak! Most megyek, mert dolgom van. Majd később még beszélünk, jó?

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.