Mégis hogy bírsz velük?

Mit is válaszolhatnék erre a kérdésre, amelyet elég gyakran feltesznek nekem, mihelyst megtudják, hogy mit dolgozom. (Egy szakképző iskolában tanítok.) Mert ezek a mai fiatalok, csak a facebook meg az internet és azt se tudják….

Hogyan bírok velük? Köszönöm szépen, jól! 😀

Természetesen vannak nehéz helyzetek és esetek, de megtanultam “esőben táncolni” – Fred Astaire büszke lehetne rám. 🙂 De nincs mindig égszakadás, földindulás, és nemcsak az ég, de a hangulat is derűs olykor. Akárcsak az elmúlt két napban.

A hétvégén továbbképzésen voltam, így pénteken helyettesítették az óráimat. Tegnap komoly képpel közöltem az egyik osztállyal, hallottam a hírekben, tömegesen vásárolták fel a százas papír-zsebkendő csomagokat, annyira hiányoztam nekik. Később az egyik – náthás – tanítvány jelezte, szeretne valamit kérni az osztálytól. Természetesen megengedtem:
– Tudna valaki adni egy pézsét? – kérdezte.
– Pénteken mind elfogyott! – hangzott a válasz.

 

Ma pedig a Mikulás látogatott az egyik osztályba. Mindenki a helyén ült, amikor a “hiányzó láncszem” bekopogott, majd belépett a terembe – Mikulás sapka, szakáll, ahogy illik -, odalépett a tanári asztalhoz, megkérdezte, jó voltam-e egész évben.
Azt válaszoltam, úgy igazságos, ha az osztályt kérdezzük meg. Voltak, akik lelkesen nyújtották a kezüket, mások hezitáltak, amikor megkérdeztem egyikőjüket:
– Gyurikám, te szavazol, vagy a fejedet vakarod?

Hogy bírok velük? Hát így, kérem szépen…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.