Bemutatkozás

Posted by: Limyin
4
jan

ilyen egy írónő :)Köszöntök minden kedves ismerőst és ismeretlent “otthonlapomon”!

Sarkady Emíliának hívnak. Barátaimnak Limy. Ebből a becenévből született a honlapom neve: limytaltkiadas.

Bölcsész vagyok vagy csak elbambultam, nemcsak diplomám tekintetében. Ez életmód és életérzés is.

A szellemi igényességet és a művészetekhez való vonzódást, az önkifejezés vágyát génjeimnek, a családi környezetnek és a csillagoknak köszönhetem.

Tipikus Vízöntőnek tartom magam: nyugtalan, változtatást akaró, elnyomást nem tűrő, művészi hajlamú, szellemi beállítottságú, finom érzésű, meggyőző erejű, humánus, hűséges, szabad, nyitott, találékony, életmódjában független, különc, álmodozó, rajongó, barátságot ápoló. Kissé fanyar, flegmatikus humoromat édesapámtól örököltem, illetve a Vízöntőkben rejtőző „bohóc” jellemző sajátossága. a bohócé, aki  a humor köntösébe öltöztetve igen nagy igazságokat mond ki, éles visszásságokkal és nagy emberi gyengeségekkel szembesít másokat. ennek az őszinteségnek ára is van. A bohóc feláldozva saját komolyságát, tudatosan teszi nevetségessé önmagát. Sokszor csak így tudja kifejezni szabadságvágyát és belső függetlenségi igényét.

Könyvmoly vagyok, önszorgalomból tanultam meg olvasni, ötévesen. Az olvasás számomra természetes, hétköznapi tevékenység. Akit megérintenek a szavak, érzések, gondolatok világa, amelyekhez a könyvek jelentik a kulcsot, nincs mit magyarázni ezen.

Bár úgy gondolom, az életet élni kell,nem agyonmagyarázni, szubjektív idézet-válogatásom elgondolkodtató és tanulságos. Manapság divat idézetek postolni, lájkolni, én ennél többet szeretnék. Elgondolkodtatni, véleményt formálni és kifejezni.

És vannak saját írásaim is. a családi szájhagyomány szerint előbb költöttem „verseket”, mint írni megtanultam volna, ezeket a „zsengéket” édesanyám jegyezte le. Ilyen örökbecsű darab óvodás koromból:

„Az én babám olyan szép, szeme, mint a nyári ég.
Piros szája cseresznye, azt kérdezi, szeretsz-e?”

 

Remélem, hogy azok, akik időt szánnak írásaimra, tapasztalni fogják, azóta némiképpen csiszolódott stílusom, és valamit adhatok számukra a megosztott gondolatok és írások által. Ha mást nem, segítek felidézni a szilvalekvár ízét és az ősz illatát vagy a szilvalekvár illatát és az ősz ízét :).