no images were found

 

 

Napi rutin Valahol

Anyuka ébred elsőként az okos-telefon hangjára. Mert ő az örök ügyeletes: reggelikészítés, táskaellenőrzés, gyerekek ébresztése, “Igyekezzetek már, mert elkések! Ne kelljen ezerszer elmondanom! – kiabálja. Közben ruha, cipő, smink, kulcscsörgés. “Este találkozunk, drágám!”  Rutin csók. Irány az autó: óvoda, iskola, munkahely. Mókuskerék nyolctól négyig. Megszokott hajtás, megszokott intrikák, megszokott unalom. Ebédidő: “Hol vagy, cicám! Mit csinálsz?” “Semmi különös. A lányokkal ebédelek… És te?” “Tudhatnád, elfoglalt vagyok.” “Bocsánat, hogy megkérdeztem.” Kávé, folytatás. Egyre gyakrabban ellenőrzi, az óramutató egyre lassabban vánszorog. És letelt mára! Újabb rohanás: kocsi, óvoda, iskola, szupermarket, csak a gyerek ne hisztizzen már megint azért az idióta játékért! Otthon, édes otthon. Nagy gyerek facebook, kisgyerek Disney Channel, anyuka konyha. Mélyhűtött gyorsan sütve, saláta gyorsan összecsapva. Apa edzésen. Levezeti a feszültséget. Remélhetően elég fáradt lesz és aludni akar. Ha nem.. akkor viszont jár a wellness hétvége. Hacsak nem motorozni megy a haverokkal a hétvégén. De legalább megkérdezte: Százezerből ki tudtok jönni? Biztos? És karácsonyra is mellplasztika járt ajándékba. Pedig nem volt olcsó. Mint a magánórák a gyereknek. Azért csak rendes ember….

Napi Rutin Valahol Egész Máshol

Anyuka hazaér. Reggelikészítés, táskaellenőrzés, gyerekek ébresztése, mert ő az örök ügyeletes:”Igyekezzetek már, mert elkések! Ne kelljen ezerszer elmondanom!” – kiabálja. Gyorsan előkapja a biciklit, a kisebb ül előre, a nagyobb hátra. Irány az óvoda, iskola. Ha szerencséje van, elviszi a gyerekeket az ura, így már csak rendet rak, ebédet főz, vagy a kertben van munka, mielőtt lepihenne. Legalább addig, amíg nincs itthon a gyerek vagy gyerekek. Nyolctól négyig dolgozni? Álommunka. Az itten a kiváltságosoké. Odafenn. Az irodákban. De ez is jobb, mintha semmi nem volna. Álommunka – alvás. Aztán itthon a gyerek. Ellenőrizni a leckét…És valamit még csinálni kellene. Készülődés, buszozás, öltöző, tumultus, éjszakai műszak. Rutin munka, rutin mozdulatok, ugyanaz a zene bömböl. Megtöri a monotonitást –  azt mondják. Hajnali kávé, melegszendvics, sült krumpli vagy tejbegríz.  Egyre gyakrabban ellenőrzi az órát, az óramutató egyre lassabban vánszorog. És letelt mára! Vagy tegnapra. Fáradt lemmingek vándorlása a buszhoz. Majd útközben pihen. Vagy hétvégén, ha nem lesz túlóra. Az ura elmegy horgászni, vagy a Nefelejcs Presszóba. Jár neki. Azért csak rendes ember.

A gyereknek meg új cipő kellene, olyan gyorsan nő… Neki? Már az is öröm, ha a gyerek négyes lesz.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.