Csúcsdíszek

Ismét eljött a karácsony. Bár sokan azt mondják, már nem az igazi, nem olyan, mint régen. Műanyagabb, mesterkéltebb, csilivilibb, harsogóbb, elvesztette a varázsát, csak az üzletről és a haszonról szól, mennyi stresszel és kiadással jár!
Tény, rengeteg szokással és előkészülettel terheljük az ünnepet és magunkat – sütés-főzés, bevásárlás, nagy takarítás. A zsúfolt vásárok és bevásárlóközpontok sem a legideálisabb helyek a lelki lecsendesedéshez. És az is igaz, nemcsak a polcokon akadnak szép számmal bóvlik és nemcsak a mézeskalácsra jut bőséggel cukormáz. De most jön a de…

A karácsony – akárcsak az élet -, választások sorozata: miközben nagy gonddal kiválasztod a fát, az ajándékokat, a csomagolópapírt ünnepet is választasz. Mi a fontos és ki a fontos? A szokások, kötelező gyakorlatok vagy önmagad öröme? “Az emberek többsége azért ünnepli a karácsonyt, mivel az emberek többsége megünnepli a karácsonyt.”  És te milyen karácsonyra vágysz? Mitől lesz tökéletes?

Az én karácsonyom nyugodt és csendes. Mentes minden külsőségtől. Csak egy csöppnyi fám van. Idén a bolti díszek a dobozokban maradtak. Papírcsillagokat készítettem, és mindegyikre felírtam egy-egy nevet, eseményt – az év ajándékait: az új állást, az 50. születésnapomat, a hazalátogatásomat, az új helyszíneket, a tehetséges diákokat, a tüneményes főbérlőmet, a visszatérő barátok neveit… De nem kívánok ezzel divatot teremteni. Azért teszem, mert így jó a lelkemnek!

A karácsony nem beigli – nincs tökéletes receptje. Nem is fenyőfa, viszont ezt sem érdemes túlcicomázni.
A karácsony ajándék. Annyiban hasonlít a fa alatt lapulóhoz, hogy nem feltétlenül azt kapod, amire vágysz.
Inkább azt, amit meg tudsz teremteni: akár az ünnep varázsát is. 🙂

 

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Víg Aranka says:

    Tetszik Emilia! Mióta megismertük Jézus Krisztust, mi, az Ő születését ünnepeljük,”nyugodtan ,csendesen”,ahogy írtad,és nagyon jó így!Köszönöm hogy ilyen jól megfogalmaztad,és megosztottad velünk! Van varázsa!Átjönnek az érzéseid!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.